2012-11-10

Robert Wells - Wells Rag (live Borgholm 1999)


Bee Gees - Live 1989


Berndt Egerbladh (1932 - 2004)

Den svenske pianisten Berndt Egerbladh föddes den 1 maj 1932. Död den 2 mars 2004. I maj 2012 skulle Berndt fyllt 80 år. Grattis långt i efterskott.

Lördag den 10 november

Det är en ny morgon. Sitter och skriver på min blogg. Det är alltid kul att skriva inlägg på denna blogg. Jag håller på att skriva ett inlägg just nu. Varenda dag blir det inlägg efter inlägg. Samtidigt som jag bloggar så kollar jag på en väldigt bra dokumentär om Cornelis Vreeswijk. Den har jag sett förr. Första gången som jag såg dokumentären var nog på TV för ett bra tagsedan. Den 14 april 2012 publicerades dokumentären på youtube. Sedan dess har jag sett den om och om igen. Om ett tag så blir det nog morgonfrukost. Cornelis Vreeswijk hade ett sånt skönt glidande i sitt gitarrspel. Glidandet hade han tydligen lärt sig från någon Led Belley.

Fredag den 9 november

En väldigt bra slutkläm på denna skolvecka. Sitter och lyssnar på Balladen om Censuren av Cornelis Vreeswijk. Denna länk är till youtubevideon till låten.



"Balladen om Censuren" är en låt av Cornelis Vreeswijk som jag aldrig har spelat eller har framfört live på någon konsert. Men låten kommer upp på någon lista till någon livekonsert såsmåningom. För er som inte hört låten förr - kolla videon. En riktigt härlig text tycker jag.

Cornelis Vreeswijk - Ann-Katarin