2013-12-21

Björn J:son Lindh (1944 - 2013)

Den kände artisten Björn J:son Lindh har dött. Han var känd för att ha komponerat riktigt bra filmmusik. För 5 år sedan gjorde han musik till Vi Hade i alla fall tur med vädret igen som den 73-åriga skådespelaren Rolf Fredrik Skoglund var med i. Björn har under sin karriär hunnit med en hel del. Han blev mycket känd för att ha skrivit Brusa Högre Lilla Å. Björn har även samarbetat med pianisten Staffan Scheja från Danderyd. Jag har sett både Björn J:son Lindh och Staffan Scheja live (men vid olika tillfällen.) Björn J:son Lindh fick Cornelis Vreeswijk-stipendiet år 1993. Björn J:son Lindh avled av en hjärntumör den 21 december 2013.

New Zeeland

För ett par veckor sedan eller något sånt var det någon som besökte min blogg från Nya Zeeland. Ett mycket ovanligt land för mig. Det ligger väldigt långt ifrån Sverige. Men det är roligt att såna länder som till exempel detta kan hitta min blogg som handlar mycket om musik. Jag skriver ju en hel del om utländska artister. Då kan det komma upp vilket land som helst och då har jag ingen aning vad det är för land. Då kollar jag upp det. I detta fall så var det Nya Zeeland. New Zeeland är ett känt semesterställe på sommaren. Jag har aldrig varit där (så jag har ingen aning om hur det ser ut där.) Jag har varit i många länder förutom Nya Zeeland.

Lördag den 21 december

Nu är det inte alls långt kvar till julafton. Bara tre dagar kvar. Det är helt otroligt vad tiden har gått fort. Igår lade jag upp årets sista omröstning med låtar av en artist. Årets sista artist blev Bob Dylan. När jag hade skrivit om att jag hade lagt upp röstningen på höger sida på bloggen så skrev jag datumet som röstningen går ut. Det är inte förrän den 6 januari 2014. Ni har 16 dagar på er att rösta på 5 låtar med Bob Dylan. Förhoppningsvis blir det många röster. Det hoppas jag.