2014-06-24

Grattis Jeff Beck 70 år idag

Den gamla rockmusikern Jeff Beck fyller år idag. Han är ifrån Storbritannien. Han har spelat med gruppen The Yardbirds tillsammans med gitarristen Eric Clapton. Jag känner inte till Jeff Beck så bra men jag känner till Eric Clapton bättre. Beck hade en konsert i Japan tidigare under 2014. Information hittas på http://poplistan.blogspot.se/. Artisten Jeff Beck har även spelat med en sångare som jag lyssnar på då och då. Jag tycker sångaren sjunger bra. Jag menar förstås Rod Stewart  Det finns många att nämna som Jeff har spelat med. Varför jag skriver om dennes födelse-dag här är för att jag hittade denna artist på den adress som står lite längre upp i texten. Den andra bloggadressen är till en blogg som handlar om popmusik (lite om dagens nyare pop och även 1970-talets dåtida popmusik då Jeff Beck började lira gitarr - och även Rod Stewart var populär. De är fortfarande populära än idag. Detta hade jag ingen aning om att Jeff Beck fyllde 70 år idag. Men vad får man reda på när man söker på internet - jo tack för det. Att Jeff Beck fyllde 70 år. STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN.


5 songs Ted Gärdestad

Den svenska artisten Ted Gärdestad föddes den 18 februari 1956 i Stokholm. Han var son till tjänstemannen Arne Gärdestad och kanslisten Margit Sjöholm. Ted var en av Sveriges mest kända artister på 1970-talet. I början av 1970-talet debuterade han som 15-åring året 1972 med albumet Undringar. Han gjorde många bra låtar. Ett exempel på en bra låt från 1972 kan vara Jag vill ha en egen Måne som han skrev tillsammans med sin bror. Ted släppte 1973 sin andra LP med 11 helt nyskrivna låtar. Där fanns Sol vind och Vatten med som är en av hans kända låtar från det albumet som hette Ted. Hans skivbolag hette Polar. Skivbolaget startades av Bengt Bernhag och Stikkan Andersson. Ted Gärdestad dog den 22 juni 1997. Och Stig Erik Leopold Andersson som denne skivbolagsdirektör hette egentligen dog den 12 september 1997. Han var även den person som instiftade Polarpriset (eller Polar Music Prize) 1989. Årets Polartagare är Chuck Berry 








Eric Clapton till Sverige.

En väldigt stor artist vid namn Eric Clapton har under 2011 gjort konsert i Sverige. Då besökte han Globen i Stockholm. Det var den 8 juni 2011 som han var i Stockholm. Jag kollade på hans hemsida för 2014 års spelningar. Tyvärr blev det inte något besök i Sverige 2014. Men jag hoppas att han kommer till Sverige så jag får se honom live någon gång innan han blir alldeles för gammal och lägger gitarren på hyllan. Egentligen är det väl så att en sådan legend som Eric Clapton kommer aldrig lägga sin Martin på hyllan. (Under samma år som han besökte Sverige så besökte han också Bangkok. Den 13 oktober 2001 hade han en spelning i Rio De Janeiro. Då gjorde han en turné som hette The Reptile Tour. Han har hållit på i riktigt många år. Under 2013 spelade Eric Clapton in ett album som hette Old sock. Han har spelat med en av de mest kända trummisarna. Den kända trummisen har kompat Paul McCartney, James Taylor, Chick Corea och Paul Simon.


14332-0174 EC & Vince Gill.jpg

Alan Jackson - Sissy´s song (Music Video)

Tisdag den 24 juni

Det är tisdagen den 24 juni 2014. Jag sitter med telefonen i sängen och skriver på mlin blogg. Igår skrev jag väldigt mycket.