2013-01-07

Björn Afzelius - Tripple & Touch - Pata pata (live Hovdala Slott 1989)


Måndag den 7 januari

Sitter och lyssnar på Ulf Lundells nyaste skiva "Rent förbannat". Hittade precis en tidningsrecension av förra veckans avsnitt av "Stjärnorna på Slottet". Hela recensionen finns på här på min blogg. 

GPs Resension av förra lördagens avsnitt av "Stjärnorna på Slottet".

När Lill-Babs håller i rodret i Stjärnorna på slottet går det undan. Skrattet är aldrig långt borta för sångerskan men kändisskapets törnar har inte lämnat henne så oberörd som det kan verka.
När man efter man tågade in på scenen i tv-programmet Här är ditt liv för 30 år sedan reagerade Barbro "Lill-Babs" Svensson med ett chockerat gapskratt. Men bakom den proffsiga fasaden rasade andra känslor.
-Jag visste att det här kommer jag att få äta upp i resten av mitt liv och då gjorde det så ont, så vansinningt ont. Jag kände det som om jag blev utmålad som en dålig tjej, säger Lill-Babs i lördagens Stjärnorna på slottet.

Utförsåkning
Det blir en känsloladdad dag där Lill-Babs berättar om skamkänslorna kring att bli gravid som nyckläckt stjärna, 15 år gammal. Känslor som fick henne att överväga ett drastiskt beslut.
-Jag satt vid kajen på Skeppsbron och ville ta livet av mig.
Mellan måltiderna chockar den 74 år gamla sångerskan de andra deltagarna med ett äventyr som får flera av dem att dra efter andan.
-Det känns lite som när man köpte kondomer för första gången, nu ska det ske, beskriver Robert Gustafsson känslan inför Lill-Babs aktivitet.