2012-12-02

Blogginlägg


Dagen har sprungit iväg. Jag tycker att det har gått väldigt fort idag – som alla andra sabla dagar. I och för sig brukar det bara gå 24 timmar om dygnet. Nu har klockan blivit 20:45. Sitter och njuter av Lasse Stefanz julskiva ”Svängjul”. Den julskivan har spelats mycket. Men den kommer att spelas ännu mer. För ett tagsedan bloggade jag så mycket så det blev många inlägg per dag. Så kommer det vara i fortsättningen. Många meningar att skriva. Lite om sånt som hänt och vad jag gjort under dagarna. Vissa inlägg görs under raster på skolan. Annars uppdateras bloggen hemifrån. Så det blir dock många uppdateringar per dag. I vanliga fall brukar jag börja blogga när jag har tid. Det har jag oftast. Under helgdagar (lördag, söndag) så brukar jag starta kanske vid 9-10-tiden på morgonen eller kanske tidigare. Kommer inte riktigt ihåg.

Stefan och Krister - Bröllop och Bättre förr


Svängjul

Lasse Stefanz är ett gammalt dansband från 1967. År 2008 gjorde gruppen en julskiva med 14 julsånger. Där kan man nämna "Ett litet rött paket" och många andra klassiker. Varför skriver jag om just den skivan i detta inlägg? Såhär är det. "Svängjul" är en av Lasse Stefanz bästa julskivor. Gruppen gör en sjukt skön version av Owe Thörnqvists "Ett Litet Rött Paket".

Veiron i Ottan - Göteborgaren (Robert Gustafsson)


Söndag den 2 december

Det är söndag den 2 december 2012. Under den sista tiden har det blivit väldigt många inlägg per dag. Har suttit och plockat lite på gitarr till en av Sven-Bertil Taubes sköna skivinspelningar från 2007. Skivan heter "Aderville Road". Det är vad jag vet den senaste skivan han har spelat in. Låten som jag spelade förut var "Som Stjärnor Små" av Evert Taube. Låten görs som duett med Lisa Nilsson. Väldigt fin version.