2013-11-14

Randy Newman

Jag vill härmed presentera Randy Newman för de som inte känner till honom så väl trots att han är gammal. Newman är helt otrolig på piano. Hans genre är lite åt det jazziga hållet. Där nämns bland annat den kvinnliga jazzgudinnan Ella Fitzgerald. Jag känner till henne mycket mer än vad jag känner till Randy Newman. Han debuterade 1968 med albumet Randy Newman. Han är pianist, musiker och även filmkompositör. Randy Newman inspirerades väldigt mycket av den blinda pianisten Ray Charles som skulle ha fyllt 83 år den 23 september 2013. Randy Newman föddes i Los Angeles Han har under en lång tid spelat in olika album. 2009 släpptes hans album Live in London (det är en inspelad livekonsert från London 2009.) Det var väldigt kul att jag fick tips att lyssna på Randy Newman. Han är en väldigt duktig pianist. Även om jag inte har känt till Randy Newman så länge så hoppas jag att han inte lägger ner musicerandet alls. Han har rötter från en av mina stora idoler. Jag menar Ray Charles. Randy Newmans röst liknar faktiskt Ray Charles röst. Jag har under senaste tiden suttit hemma och lyssnat på mycket gospel. Newman har lite sådant stuk på sitt pianospelande. Många amerikanska musiker som var stora på 1970-talet har spelat med varandra. Randy Newman har säkert spelat tillsammans med Ray Charles. Just detta har jag ingen aning om. Men troligtvis så är det nog så. Jag vet inte så mycket om Randy Newman ännu. Mer information kommer såsmåningom. Det är alltid spännande att få tips om artister och hitta nya. Randy Newman har hållit på som artist i 45 år.


Randy Newman 

Så mycket bättre 2013

Den 23 oktober 2010 hade ett realityprogram premiär i TV4. Programmet heter Så Mycket Bättre Under den första säsongen av programmet var bland annat Lasse Berghagen en av de medverkande artisterna. Så Mycket bättre är egentligen en låt av Ted Gärdestad som spelas i början av programmet. I andra säsongen var bland annat Mikael Wiehe en av de medverkande som i år släppte ett nytt album.


Mikael Wiehe 
Ted Gärdestad
Lasse Berghagen 

Lasse Berghagen med tomtemössa 

Lasse Berghagen med Teddybjörnen Fredriksson och gitarr. 

Jake Bugg till Stockholm

Den 19-åriga musikern Jake Bugg har en spelning på Munchenbryggeriet i Stockholm den 16 november 2013. Bugg är en fantastisk artist. Han föddes den 28 februari 1994. Faktum är att jag aldrig har sett Jake Bugg live någon gång. Jag hoppas att han besöker Göteborg någon gång också. Inte bara Stockholm. Det är lite för långt för mig att åka till Stockholm för att se Jake Bugg live. Annars hade det varit fantastiskt roligt att uppleva honom. Men jag har ju sett svenska artister mest. En gång fick jag uppleva Dave Weckl som är en känd trummis från St: Louis.

Torsdag den 14 november

Det är torsdag den 14 november. Jag har inte skrivit något inlägg på hela dagen. Igår hittade jag en version på Don't think Twice it's alright med Eric Clapton.