2014-07-16

Jeff Beck

Det var i juni månad som jag skrev om en artist som fyllde jämt detta år. Han är en känd gitarrist. Nu kommer hans namn tillbaka Han har gjort en hel del soloalbum. I början av tjugohundratalet släpptes albumet Blue Wind av Jeff Beck. Det är Jeff som det handlar om. Han är nyss fyllda 70 år - det gjorde han den 24 juni 2014. Det har ju gått några veckor sedan dess. Yardbirds är en grupp som Jeff Beck var med i. Vid 65 års ålder invaldes Jeff Beck i Rock´n´roll Hall of Fame. Det var året 2009. Under 1960- och 1970-talet spelade han med The Jeff Beck Group. De släppte bland annat albumet Truth 1968. (Klicka här på länken så kommer ni till sidan om albumet Truth.) Jeff Beck har jag inte lyssnat på så mycket om man säger så. Jag upptäckte Jeff Beck den 24 juni 2014 på hans 70-årsdag. Annars brukar jag skriva en hel del annat på den här bloggen som jag känner till mer. Men det är alltid kul att skriva om något nytt. Såsom Jeff Beck till exempel. En låt från albumet Truth är Let Me Love you. Albumet är utgivet i augusti 1968. Producenten till det albumet är Mickie Most (1938 - 2003). Bluesgruppen Yardbirds bildades 1963. Det hade jag nog skrivit när Jeff Beck fyllde år tror jag. Det minns jag inte. Därför skriver jag det igen. Så de har funnits i 51 år.

Alan Jackson & George Jones - A good year for the Roses (Music Video)En riktigt skön låt med Alan Jackson och George Jones.

Dave Legeno (1963 - 2014)

Den populära skådespelaren Dave Legeno föddes den 12 oktober 1963. För det mesta var han känd för att ha varit med i filmerna om den aktiva figuren Harry Potter. Skådespelaren dog i juli 2014. Ingen vet vilket datum det skedde. Jag trodde först  att det var huvudpersonsskådespelaren Daniel Radcliffe som hade dött men det var det ju inte som tur var. För det är ju han som är Harry Potter i filmerna om Harry Potter.

Daniel Radcliffe 2011

Bob Dylan besökte Trädgårdsföreningen i Göteborg den 15 juli 2014

För några månader sedan skrev jag om den stora artisten Bob Dylan  som besökte Trädgårdsföreningen i Göteborg den 15 juli 2014. Detta var en konsert som jag hade velat se. Jag missade den helt och hållet. Jag hade ingen tanke på att den var just igår. En person som jag känner som hette David Öhrling hade sett konserten och han berättade hur den var. Den var grym, sa han. Bob Dylan är ju bara bäst. Jag hoppas att Bob Dylan kommer tillbaka till Göteborg igen 2015. Att se Dylan live hade varit en stor önskan för mig (jag som är ett stort fan av Dylan.) Precis nu sitter jag och läser en artikel i Svenska Dagbladet om Bob Dylans Sverigekonsert. Husbandet som han hade under den konserten drog igång med låten Things Have Changed.  Kvart i nio går bandet och Bob Dylan upp på Sofieros-scenen i Göteborg.