2013-07-05

Bengt Hallberg (1932 - 2013)

Den kände musikern Bengt Hallberg har lämnat oss. Hallberg släppte många skivor när det fanns LP och även annat sorts material av inspelningsteknik. Bengt Hallberg föddes 1932 och dog 2013. Han blev 80 år. Under hösten 2011 återkom Hallberg till scenen och började spela igen. Tillsammans med kollegan Jan Lundgren. Bengt Hallberg var inte bara pianist. Han var även dragspelsvirtuos.
Bengt Hallberg (1932 - 2013) 

6 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka från Schweiz, Hampus. Bra att du tar upp Bengt Hallberg, en av de stora svenska pianisterna genom tiderna.

    SvaraRadera
  2. Hej. Det blev inget Schweiz. Det blev Italien istället. Ja - man får ju passa på och skriva om Bengt Hallberg på bloggen. Han lämnade ju oss bara för några dagar sedan. En duktig pianist. Som du kanske märkte så skrev jag också att han var dragspelsvirtuos också. Främst piano. Jag såg ingen röstning när jag kollade Poplistan. Vart har den tagit vägen?

    SvaraRadera
  3. Det blir en röstning nästa vecka med tre låtar (bara) med artisten Robyn Hitchcock. Honom känner du kanske inte till, men han har gjort en väldig massa skivor genom åren.

    SvaraRadera
  4. Vem är Robyn Hitchcock? Jag känner inte till människan alls tyvärr. Jag kan kolla upp honom på Spotify. Du brukar ju alltid ha 5 låtar. Jag har 5 låtar och det kommer jag fortsätta att ha. Jag fick ett besök från ett nytt ställe nu som jag aldrig fått förut. Jag har aldrig fått besök på den här bloggen från Senegal förut. Nu har jag fått det. Jag tror att du inte har fått det. Jag vet inte. Men jag har fått det i alla fall.

    SvaraRadera
  5. Robyn Hitchcock har gjort massor med album. Kolla du in honom. På sommaren kör jag bara tre låtar för folk är så lata och ligger helst på badstranden.

    SvaraRadera
  6. Jag har kollat in Robyn Hitchcock. Jag måste säga. En av mina nya favoriter. Jag röstade till och med på en av låtarna. Han var väldigt bra.

    SvaraRadera